Testfase

9 maandenbeurs - 9 maandenbeurs

Lees al mijn blogs!

Met onze uitgeprinte dagretourtjes voor de trein lopen we richting station, slobbertas mee voor alle bende die we volgens de reputatie van deze beurs zullen krijgen.
Moeten we dat ding scannen ergens? Ik merk dat ik al sinds het invoeren van de ov chipkaart en dat soort digitale zooi bijna niet meer door Nederland reis…

Op het perron geeft een dame met haar dochter antwoord. Ik zie een trolley en ga er heel stigmatiserend vanuit (en zeg dat dan ook hardop … flapuit die ik ben) dat zij ook gaan. Dat klopt, we maken een praatje en stappen op de trein die helemaal niet vol is. Het verbaasd me.
Eenmaal op centraal station van mijn stad stappen we met het tempo van een slak de trein in. Lekker knus met al die honderden vrouwen (tadaaaaa daar zijn ze) die, ook als sardientjes in een blikje geperst, hun weg beginnen naar de huishoud- of negenmaandenbeurs. Hier begon het dan haha. Het begin van het einde.
Ik kijk m’n vriendin Tess aan en stel mezelf de vraag wie is hier nu gek, wij of al die andere vrouwen. Zij is nota bene niet eens zwanger en gaat vrijwillig mee! We staan bij de deur en er wordt nog netjes gevraagd of ik wil zitten (mijn buik is inmiddels zo groot dat ik mijn voeten niet meer zie). Ik bedank vriendelijk en maak een praatje met alle andere vriendelijke sardientjes over eerste en tweede klas kaartjes, het feit dat we vooral gaan voor de gezelligheid en niet voor al die gratis prut.
De reis verliep top en ik ging zelfs even heel on-eigenwijs als ik ben zitten, eenmaal bij de RAI volgden we de stoet mensen met karretjes en daar was het dan, het walhalla van hormonen!
Toch gek dat al die aardige gezellige sardientjes, eenmaal binnen in de hal veranderen in een soort Jaws, maar dan met ellebogen die je in je tiet of buik porren.
Het klinkt wellicht gek, maar toch vloog de tijd voorbij. Veel grappige stands, vooral van veel webshops die ik wel eens tegen was gekomen. Mamaloesbabysjop.nl, woordsticker.nl veel geboortekaartjesstands waar ik mooi wat inspiratie op kon doen voor de naam van ons kindje. Uiteraard ook even wezen buurten bij watkostenluiers.nl en toen weer door…
Langs de stand van de geboorteTENS, waar ik kon voelen hoe dat werkte. Bij de Kruidvat-stand natuurlijk ingevuld hoeveel pakken luiers er op de luiertaart zouden zitten, want ja wie wil nou niet een jaar lang gratis luiers winnen?! En verder was ik vooral verbaasd rond over de soorten hapjes, all natural rubberen spenen (die me deden heugen aan de varkensoren waarmee ik Stitch een plezier doe twee keer in de week), en vele merken die er eigenlijk bestaan en soorten van alles!
Hoe overspoeld worden we met keuzes en opties? Alsof het niet moeilijk genoeg is te bepalen of je kind honger of een poepluier heeft, moet je ook de afwegingen maken welke speen en fles goed is voor de darmen, portemonnee en komend gebit van je kind.
Ik zie hier en daar een verbaasde blik op ‘t snoetje van Tess;. “Wat the hell is dit?!” bij de wasbare- luiers-stand waar ik toch even wilde kijken en voelen. Bij mooie tekstborden en kaartjes spotte ik bij haar stiekem een gedachte van ‘oeh dat moet ik even onthouden’ hihi.

Blog 9 maanden

Stiekem wel trots dat ik hier en daar leden van de draagmaffia zag (ergonomisch dragen brengt een hele maffia met zich mee ja ja). Ik lachte vriendelijk en realiseerde me na 4 mama’s pas dat ik geen kind en geen doek of drager bij me had en dus over kwam als een engerd. Wel verbaasde ik me erover hoeveel pasgeboren baby’s er mee werden genomen op zo’n groot evenement. Naast mijn persoonlijke mening hierover, WIE wil 4 weken na een bevalling waarbij je een soort meloen door je neusgat naar buiten moet drukken zonder verdoving en vervolgens wekenlang geen slaap of rust krijgt, naar een beurs met duizenden vrouwen (en een gestresst kind)????
Na 4 weken liep ik nog in mijn roze badjas met de tranen op mijn wangen van het gekrijs van mijn kleine woesteling die ik 7 u per dag wanhopig stil probeerde te krijgen met inbakeren en wiegen.
Stiekem een schietgebedje in gedachten: Lief Lot, mag ik Alsjeblieft ook zo’n kind dat theoretisch gezien in de eerste 5 maanden ook mee zou kunnen naar een beurs, of een supermarkt, of iets, zonder dat mensen op en omkijken naar het gegil van een/mijn mishandeld speenvarkentje !
Ik loop uren later voldaan en moe de hal uit, de tijd vloog voorbij, ben geslaagd voor wat leuke cadeaus voor mezelf en kraamcadeaus. En blij dat ik weer naar huis mag. Nog blijer wanneer ik thuis kom en bij mijn schoonmoeder mag aanschuiven en Neyomi op mag halen met Hugo. Alles, ook al die gekte, dames, doen we dan toch voor de kindjes!!

foto

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 1130 reacties

Terug naar overzicht

120x600 kleine vriendjes