Testfase

Blog - Bijzondere eerste ervaringen met borstvoeding

Een van de mooiste momenten van mijn bevalling en de eerste uren daarna was … dat zodra mijn dochter op mijn blote borst lag, er melk uit mijn tepels begonnen te lekken. Daarvoor geen druppel!
Ook wist ze zelf binnen het uur de borst te vinden, haar mond er om heen te leggen en te drinken. Het enige wat ik hoefde te doen was haar te ondersteunen en zo heeft ze mij geleerd hoe borstvoeding gaat.
Het is nog steeds een bijzonder gezicht om haar, net als dieren dat doen, over mijn borst te zien schuiven en ‘stuiteren’ totdat ze de tepel heeft gevonden. Intussen neem ik het aanleggen wel meer in eigen hand omdat ze intussen ook wat slordig, ongeduldig en gemakzuchtig wordt. Ze kan dan de tepel als spaghetti naar binnen slurpen en als de melk niet snel genoeg komt of als ze half in slaap wat van de tepel glijdt, vol overgave haar kaken op elkaar klemmen, aan de tepel trekken en hem weer naar binnen zuigen.
Ik denk niet dat ik welke vrouw dan ook een beeld hoef te schetsen hoe dat voelt. …

Borstvoeding

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 13 reacties

Terug naar overzicht