Testfase

Blog - Dag Boek

Ik was altijd een fervent lezer van spannende boeken en had gedacht dat ik dit na de geboorte van onze dochter gewoon kon blijven doen…
Net als tv kijken en thuis administratie van het werk doen. ‘Silly me’, want niets is minder waar! Met lezen heb ik de eerste paar weken mijn hart op kunnen halen, omdat ik mij niet goed kon bewegen. Het kindje lag dag en nacht bij mij, in mijn armen en met regelmaat aan de borst (op verzoek, iedere 45-60 minuten). Heerlijke tijd!

Toen ze iets ouder werd kon ze steeds iets langer wakker blijven en moesten we proberen een regelmaat vast te houden, maar ook aan te sluiten bij haar signalen. Dat is een dagtaak! Dan zou je zeggen dat je kunt lezen/werken als zij slaapt, maar dat lukte me niet: intussen ben ik meer een schrijver van (dag) boeken geworden.

Het eerste (dag)boek gaat over slapen. Sinds lange tijd heeft onze dochter overdag niet goed geslapen: of te kort of te weinig slaapjes, waardoor ze wisselend uitgerust en oververmoeid raakte. Dus wij op zoek naar manieren om dit te verbeteren. Om een goed idee te krijgen van wat van invloed was ben ik bij gaan houden hoe een dag eruit zag en hoe en wanneer ze sliep.
Conclusie: geen idee! Te veel factoren om er echt een duidelijk patroon uit te halen. Nog los van alle ontwikkelingssprongetjes die ze maakt. Pffff. We nemen het maar zoals het komt. Gelukkig slaapt ze over het algemeen ‘s avonds en ‘s nachts wel goed en is het een vrolijke, blije baby.

Het tweede (dag)boek gaat over eten en voornamelijk poepen. Met alleen borstvoeding (bv) was dit al een feest (meerdere poepluiers op een dag, elke keer weer een verrassing of het nog in de luier zat of er naast of boven weer uit kwam, je afvragen welke maat en merk luier het beste alles binnenhoudt, verbazing dat hetzelfde merk en maat er toch steeds anders uit kan zien). Maar sinds ze vaste voeding krijgt zijn er meerdere dimensies bijgekomen: kleur, geur en substantie, maar ook hoeveel moeite het kost het er uit te krijgen. Je kunt er een hele studie aan wijden om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, want obstipatie is sneu: wat en wanneer gegeten en gedronken, wanneer ontlasting en hoe zag het eruit? Doordat we nu alert zijn signalen van poep en plas zijn we ook maar vast begonnen met haar af en toe op het potje te zetten. Hoe sneller zindelijk, hoe beter! Zonder te forceren natuurlijk…

Ik ben benieuwd wat het volgende onderwerp wordt.

Dagboek

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 13 reacties

Terug naar overzicht