Testfase

Dé kraamhulp

Ohhhh!!!! Daar ik bij Neyomi een kruidentuinhebbende, moederlijkachtige kraamhulp had die hamerde op gezond eten in verband met borstvoeding geven, werden we nu …
na de geboorte van Jolie verrast met een heerlijk pittige tante die van aanpakken weet en overal een feestje van maakt!

Waar we bij Neyomi, ons eerste kindje, en een heftige start ook perfect daarop aansluitend verrast werden met de rust van Nanette, de wijsheid en het brengen van kennis en ritme. Gaf Natalien ons nu een hoop gezelligheid en ruimte om onszelf te zijn, en een meeeega schoon huis met hier en daar een uurtje zorg voor onze oudste dochter.

Grappig hoe dat loopt. Twee uitersten van kinderen, twee uitersten van kraamhulpen. En toch precies wat we nodig hebben (gehad) op dat moment.

dé Kraamhulp

Je moet maar mazzel hebben, want ik hoor om me heen hier en daar ook wel wat gemiste kansen als het gaat om matchende kraamhulpen bij gezinnen. En dat is toch heel bepalend voor hoe je terugkijkt op die eerste periode. Heeft jouw kraamhulp ook zoveel positiefs gebracht of was het drama? Vertel! Ik ben ook nieuwsgierig naar JULLIE verhalen hoor!

Hoeveel respect heb ik wel voor deze vrouwen?! Je komt een onbekend gezin binnen dat iets heel bijzonders en zwaars heeft meegemaakt en die jij mag gaan begeleiden op een pad voor hun nieuwe gezin en nieuwe leven. Elk huishouden is weer anders, ander slag volk, andere gewoontes. De kunst om nooit in de weg te lopen en wel alles in de gaten te hebben, geen privacy schenden en mensen op hun gemak te laten voelen en zichzelf kunnen laten zijn. En daarnaast gewoon keihard werken.

Applaus voor jou dit keer in bijzonder Natalien! Je bent een absolute topper.

 

Deena

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 2 reacties

Terug naar overzicht

draagdoek 160x200