Testfase

Blog: Eerste keer krampjes...

Oh mijn God (en ik geloof niet eens in zijn of haar bestaan)! Deze week voor het eerst echt krampjes bij mijn dochter van ruim 6 weken…

Hiervoor had ze wel eens dat er iets niet helemaal lekker zat aan de binnenkant: ons idee, poep die er uit moest. Al 6 weken het plezier van meerdere spuitluiers op een dag, maar gelukkig alles nog in de luier en niet in de nek bijvoorbeeld (even afkloppen op hout).

Maar nu KRAMP. Het begon vrij rustig, zoals andere ongemakken, maar na een uurtje onrust, niet echt gaan slapen en de borst die niet de rust geeft, zette ze het op een ontroostbaar huilen. Mijn hart brak!
Alles geprobeerd.
Eerst werkte het dragen op je onderarm met haar buik in je hand vrij goed, maar moesten we ook blijven lopen. Elke keer als we stil gingen staan, begon ze weer te huilen. Dus niet even zitten of hangen om uit te rusten, maar dat heb je voor haar over.
Toen dat niet meer voldoende bleek:
– liedjes zingen,
– wiegen in je armen,
– schommelstoel,
– warm badje,
– masseren van buikje met je handen of haar beentjes (luchtfietsen),
– niets hielp.
Uiteindelijk een warme kruik in mijn arm gelegd en haar daar onderste boven op (dus met haar buik om de kruik).
Dat hielp!
Het heeft ongeveer 3 uur aangehouden voordat ze bij mij aan de borst in slaap viel.

We hadden hier al van andere ouders over gehoord, maar de eerste keer zelf ervaren was wel ingrijpend. Ik voelde me flink tekortschieten in mijn ‘mama powers’ om mijn kindje te behoeden voor pijn en anders haar te kunnen troosten al dan niet met de ‘magische borst’ die normaal gesproken vrijwel overal een oplossing voor lijkt te bieden.

Laten we hopen dat haar (en ons) dit niet te vaak gebeurd.

Babymassage

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 11 reacties

Terug naar overzicht