Testfase

Helloooo Kitty

Lees al mijn blogs!

Zo. Daar zit ik dan met m’n goede gedrag. Weer lekker bol en wit van slaperigheid in het restaurantje van het ziekenhuis…
De winkel tegenover me is inmiddels geopend. Werken deze mensen echt pas vanaf 10 uur? Heb ik toch de verkeerde tak van werk gekozen. Mijn diensten lopen al jaren van 7 tot 15 of van 14 tot 23 uur. Soms nachten. Afhankelijk van waar ik werk. Ik bekijk de vrouw die wat pyjama’s recht hangt in, wat lijkt, de kleinste Livera die ik ooit heb gezien. De eerste klant staat er al te neuzen. Zou mijn bezoek bij de bevalling van Neyomi ook zo hebben staan neuzen “goh wat een leuke nachtpon” … Raar.

Mijn boek dat ik meegenomen had, waar ik maar niet in verder lijk te komen, ligt na 2 pogingen in het afgelopen uur en 4 bladzijden verder weer dicht op tafel. Overal een heerlijke geur van cappuccino en lekkere broodjes om me heen. Dorstig ben ik! Vanmorgen na het ophalen van mijn moeders auto stond ik een kwartier later nuchter bij de poli een superranzig glucose drankje te drinken en werd ik in zowel arm als vinger geprikt door een arts (of is dat een verpleegkundige die dat doet) die me voorzag van de nodige instructies. Niets eten of drinken en stilzitten. Een hel!

Inmiddels is het bijna half 11 en word ik zo nog een keer geprikt voor de zekerheid of ik wel of geen zwangerschapsdiabetes heb. De vorige zwangerschap dus wel, wat resulteerde in een streng dieet en 8x per dag in mijn vinger prikken. Ook bleek ik rhesus c te zijn/hebben. Ik snap dat hele verhaal nog steeds niet en het is me al minstens 3 x uitgelegd… Ben ik dan toch dom of gewoon zwanger? Je krijgt zo onwijs veel informatie die je hopeloos allemaal probeert te onthouden, waardoor je vervolgens alles als een soep in je hoofd propt daar waar ruimte is. En het kost maar 1 x een schopje van je kindje en je soep is alweer geroerd. Dát zegt niemand erbij!

Er bestaat geen kaart met “gefeliciteerd met je zwangerschap en succes met je hersensoep”. En dan op de binnenkant in mooie Hallmark letters “ps. Het gaat nooit meer over!”. Dat zou te eerlijk zijn. Maar-goed rhesus c betekent dat als je een andere bloedgroep hebt dan je kindje, en je bloed wordt vermengd dat je dan antistoffen aanmaakt tégen je kind. Vroeger zou mijn lijf dus mijn kind ziek gemaakt hebben! Nu hoef je tegenwoordig dan alleen een spuit in je bil en dan ben je veilig. Gelukkig maar.

Hello Kitty4De vorige spuit weet ik nog, want toen had ik heel charmant mijn ruches HELLO KITTY onderbroek aan met een groot Hello Kitty-hoofd op de achterkant…
(wat volgens mijn vriend niet klopt want je kitty zit aan de voorkant!).
Ach, sexy strings zijn sowieso al niet aan mij besteed, want wie wil er nou een touw in z’n reet? Maar dat terzijde…
Deze verschijning was dan wel weer het andere uiterste.
De zuster moest vooral heel hard lachen toen ik mijn verontschuldigingen erover maakte.

Nu hopen dat ik gewoon lekker mijn ik-ben-zwanger-en-wil-elke-week-een-stukje-taart-fetisj door kan zetten en dan maar vast uit gaan kijken naar een hippe boxer die ik aan kan trekken om Hellooooo-Kitty’s-op-m’n-kont-momenten te voorkomen bij de volgende zuster.

Daar gaan we weer in de zwangerschapsmallemolen vol onderzoeken.

foto

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 0 reacties

Terug naar overzicht