Testfase

Het regellijstje

Een boom, uiltjes, houtsoorten, sterretjes, een wiegje, een los kaartje aan een touwtje, een uitvouwbaar kaartje, gouden letters, neon letters, getekend, een foto, een gefotoshopte foto van je kindje als fee of bij.

Ik heb zo ongeveer alles voorbij zien komen op de Negenmaandenbeurs. Dan moet je het weer verzinnen voor je eigen kind en wil je toch origineel zijn en zie je door al die opties geen origineel idee meer. En dan de kosten! Even serieus, de “je eigen tuintjes actie” van de Albert Heijn, zaten daar naast broccoli en bos aardbei ook geldboompjes tussen ofzo?? Ik zie prijzen voorbij komen van €2,80 PER KAART!!!! Dan mag ik hopen dat je weinig familie en vrienden hebt. Nu is die combi met rijk zijn vaak niet zo maar-goed.

Er staat van alles op dat regellijstje voor de geboorte van je kind. Maar die naam en dat kaartje nekken me.

Mijn ogen duizelen en hersenen wiebelen. Om nog maar niet te spreken over die naamstress, want daar komen we ook nog niet uit. Om me heen hoor ik alle vrouwen “Oh ik doe het geboortekaartje en de naam, ik heb hem met een week overgehaald!”. Heb ik dat… Heb ik zo’n vent die zich nog bemoeit met de kleur van de kaarsen in huis, en dus ook zeker een vinger in de pap heeft betreffende de naam en geboortekaartje.

Blog Banner

Daarentegen is hij wel geïnteresseerd en als we gaan shoppen komt hij aan met allerlei outfits terwijl ik steeds minder zichtbaar door de berg kleding die zich ophoopt in het pashokje braaf aantrek wat hij vindt dat me goed staat. Dan zie ik vrouwen vaak even jaloers kijken en soms komen ze ook naar me toe “Ik wou dat mijn vent dat deed!”. Vergeet niet dat die eigen mening van Hugo niet alleen naar buiten komt als het positief is hè! denk ik dan. Ik krijg ook regelmatig te horen dat het er niet uitziet of dat ‘t echt niet kan wat ik wil, vaak komt het woord HIPPIE te pas of ALTO. Ha,ha! Hij weet niet dat ik dat niet opvat als een belediging, want dit zijn typische voorbeelden van mensen die andersdenkend zijn. Top, die mag ik wel.

Maar om even bij het onderwerp terug te komen, die verschillende meningen van ons helpen ons niet echt bij het uitkiezen van een naam en het ontwerpen van een geboortekaartje. Dus enkele weken voordat onze spruit geboren gaat worden hebben wij nog niks! En krijg je bijna dagelijks wel van iemand de vraag “Hebben jullie al een naam?” NEE.

Helemaal niet stressvol al die voorbereidingen… En je bent al zo druk (met jezelf) in die laatste weken met plintjes poetsen door nesteldrang, huilen omdat je eerste kind gaat stappen, je foto’s uitzoeken en meer van die rare hormonale dingen die voor hoogzwangeren doodnormaal zijn en voor je vent die thuiskomt heel vreemd. Hij verklaart me voor gek als ik met een oude afwasborstel de naadjes van de wc zit te poetsen op de knietjes met mijn buik inmiddels bijna hangend op de grond zo bol en een knalrood hoofd.

Is toch heel normaal??

Deena

Meer lezen van Deena?
Kijk hier.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 0 reacties

Terug naar overzicht