Testfase

Hip vs hippie mama's

Daar waar je dacht “groepjes” achter je gelaten te hebben sinds de middelbare school. En als je enigszins op mij lijkt, tot je 25e ongeveer strijd hebt gehad met vriendinnengroepjes waar je niet zo goed mee om kon gaan, word je als moeder zonder pardon weer in 1 of andere subcategorie gepropt. …

De hip versus hippie mama’s.

De hippie mama draagt haar kind in gekleurde doeken van dure tweedehands stoffen en geeft zo min mogelijk geld uit voor kinderkleertjes. Wanneer ze tweedehands een kledingpakket kan scoren doet ze dat zonder twijfel. Je ziet vooral dat kinderen van hippie mama’s kinderlijk gekleed zijn en met spontane en soms lelijke foto’s op Facebook verschijnen. Er wordt gekliederd met stiften, verf, eten en alles wat met natuur te maken heeft wordt zonder een vieze blik geïnspecteerd. Hippie kinderen lopen vaak met zandkwijl rond hun mond (hmmm jammie) en takken in de hand en je vindt ze vaak in de buurt buiten of bij natuurplassen en bossen.

Hippie vs hip

Hippe mama’s zorgen ervoor dat hun kind netjes schoon is en volgens de laatste mode gekleed. Bij voorkeur hetzelfde als papa of mama in ‘t klein. De foto’s die op Facebook komen hebben meestal een of andere filter waardoor er een sfeertje neergezet wordt. Deze kinderen vind je vooral op en rondom terrassen en spelen in de zomer vaak in een tuin. Ze hebben vaak een nieuwe kinderwagen waarin ze chillen, bij voorkeur een Stokke of ander duur merk.

Behoor jij ook tot 1 van deze twee categorieën? Ik mag mezelf schalen in de hippie categorie, maar daar hoorde ik altijd al thuis met m’n afgetrapte baggy jongens jeans (nee geen boyfriend fit dat is net alsof!) en m’n make-up-loze hoofd met ongestyled haar. Soms zie ik er wel heel hip uit, maar schijn bedriegt. Hoewel Hugo misschien liever had dat ik er altijd uit zag als een hippe mama, ben ik aan de buitenkant zoals ik ben aan de binnenkant; gewoon mezelf, iemand die zich niet laat bepalen wat of hoe te doen.

Deena

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 0 reacties

Terug naar overzicht