Testfase

Hoe het begon...

Lees ook mijn vorige blog!

Zo, daar zit je dan, je spruitje in bed en de handleiding van de zwangerschapstest voor je neus. Alsof je niet weet hoe ‘t werkt… 

16 maanden geleden deed ik de vorige en het resultaat daarvan ligt in een vredige slaap met een knuffel op haar hoofd in bed. 

Bekertje gevuld en daar gaan we. Ik zit een soort hersenloos naar m’n potje pies te staren terwijl ik de test erin stop. 

Binnen 1 seconde stond het tweede streepje er al. Je bent zwanger. Wow. Tweede test, ik hoor m’n potje gele vloeistof terugzeggen: “Je bent toch niet scheel?!” , maar mijn lijf is non-responsive. Geen verhoogde hartslag, geen maag die draait. Gewoon dat stomme stokje er weer in hangen. Twee streepjes binnen 1 seconde. Lees de bijsluiter en leg de test op het voorbeeld dat wordt aangegeven bij zwanger. Ja. Oké.

Holy sh…..

Hoofd uit, wachten tot smurfje wakker is. Terug naar de supermarkt, etos is vast niet goed. Veel te goedkoop die testen. Predictor, daar gaan we. Een eeuwigheid duurt het voordat druifje weer in bed ligt 3u later. Ik doe de test niet. Morgen ochtend, ochtendpies is beter. 

Goedemorgen, ik moet plassen oké. Wederom hetzelfde resultaat. Na enig paniek in mijn hoofd vriendlief het nieuws gebracht en die reageerde een soort van nonchalant ofzo.
Ik in stress!
Deze smurf kruipt nog niet eens! Dit kun je niet menen!
Clearblue vertelde me de dag erna dat ik al een poosje in verwachting was. En na het bezoek bij de verloskundige bleek het al 8 weken te zijn!  Een prachtig wit vlekje op een echo scherm met een kloppend hartje en we waren verliefd.
Wow, ik ben binnen 2 jaar mama van 2 kinderen…(???!)
Toen dochtertje 5 maand was werd ik dus alweer zwanger. Spannend, heel spannend dit. Je zou maar chaotisch zijn en 2 kinderen onder de twee krijgen…, of perfectionist die graag dingen afwerkt op lijstjes in een bepaalde tijdlijn… Met 2 kinderen. Het moet soms nog even zakken en hoe ik dat ga doen nog geen idee maar man, wat ben ik weer trots op mijn buikje en ik kan niet wachten tot ik de eerste trapjes voel. De eerste kusjes geven mag..
Je bent hartstikke welkom lief kindje. Gut, zoals m’n vriend zei: dan is t echt “zo’n gezin”. Haha. Jepp…. 

foto

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 3 reacties

Terug naar overzicht