Testfase

De kinderschoen-pressure

Naar al mijn blogs>

En dan schatert ze in bad en is papa blij blij blij.. en klapt ze in haar handjes en is mama blij blij blij.. En dan stampt ze met haar voetjes en…

En dan… Dan moet je schoenen kopen. Niet te groot, niet te hoog, niet te smal en zeker niet te breed. Niet te slap en niet te strak. Niet te hip, niet te druk, niet te functioneel. Niet te warm of koud en niet te duur. En vooral niet: te klein! 

Ik voelde me toch lullig in de schoenenzaak… toen ik vroeg of de verkoopster wilde voelen hoe haar huidige schoentjes zaten, want ik had ‘t idee dat die nu wel wat krap werden…
Ze keek me aan met een ik-probeer-het-zo-onbevooroordeeld-mogelijk-te-zeggen-blik en zei “Haar tenen staan in deze maat wat krom naar binnen, dus deze zijn absoluut te klein”.

De schaamte! Het arme kind moest zich vanaf 1 jaar oud dus al in té kleine schoenen persen. Ik wilde nog grappen “Dan went ze er vast aan voor later!”, maar bedacht me dat de verkoopster dat misschien niet zo grappig zou vinden als ik. Dat ik dat alleen maar zeggen zou zodat ik mijn schaamte weg kon lachen, vond ik toch wel lullig voor mezelf. Dat oma “aah gos” zei, hielp ook niet echt aan mijn beste-moeder-van-het-jaar-award-gevoel. Enigszins beschaamd verliet ik dus maar de schoenenzaak… zonder schoenen…

Schoenen

Eenmaal thuis belandde de schoenen die ze aan had ook gelijk in de kast.
Geen druk verder, maar als je de verkeerde kiest dan loop je het risico de voeten en vooral de stand ervan te verpesten voor misschien wel de rest van haar leven! Stand van de voet, aanhechtingen en oprekkingen van pezen, spieren en banden. Ohja en dan nog niet te spreken van hoe verschillend merken vallen.
Hoe stom dat soms bij kleding al was wanneer je dat setje eíndelijk aan kon trekken en dan bleek het al te klein te zijn. Zonde! Nu zijn het schoenen a 50 euro per paar (minimaal!), wanneer we het hebben over goed schoeisel.

Wat een wirwar van kennis en feiten en dingen waar je rekening mee moet houden. Ik dacht dat ik inmiddels wel wat verstand had van kinderen gezien ik er al een jaar 1 heb. Valt toch weer tegen dan.


Mijn zoektocht duurt nog even voort, terwijl ik de tijdsdruk probeer te negeren. Want afgelopen week zette Neyomi haar eerste stapjes los, dus nu moeten er wel schoentjes komen binnen nu en een aantal weken.

Jullie nog tips en trucs om dit soort klunzige dingen te voorkomen? Of wat goede merken zijn, waar op te letten? Of ben ik de enige mama die naast al die andere beroepen zoals psycholoog, schoonmaakster, zuster, kok, enzovoorts niet ook parttime podoloog is?!

Deena

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 1 reactie

Terug naar overzicht