Testfase

Kortdoordebochtmoeders

Kijk. Je hebt je mening geven, je mening opdringen, en gewoon brutaal zijn. En… je hebt kortdoordebochtmoeders. Dat zijn wat mij betreft vrouwen die andere vrouwen veroordelen zonder even verder te vragen of zonder mee te denken en die gewoon DOMweg een lompe mening neerkwakken en er niet bij stilstaan hoe onzeker je de ander daarmee maakt.

Wanneer ik de forums en Facebook-groepen af ga, zie ik hier en daar een dappere moeder om advies vragen of tips wanneer ze het even niet meer weet. Ook ik heb me daar schuldig aan gemaakt en met regelmaat goede tips overgehouden aan deze methode. Ik bedoel hoe stoer ben je, als je gewoon eerlijk zegt als moeder “Ik weet ‘t even niet meer! Wie kan me helpen?”. Ik vind je dan al een held.

Maar … nu komt het… dan heb je ook altijd weer van die moeders, en echt als ik er zelf 1 van ben dan hoop ik oprecht dat iemand me even zegt dat ik m’n klep moet houden, die zo belachelijk kort door de bocht zijn en dingen zeggen als “Wat jij doet is kindermishandeling!” of “Dat is echt slecht ouderschap!” en dan denk ik: er worden TIPS gevraagd. Geen meningen.

Laten we eerlijk zijn moeders… Die meningen,  die krijgen we toch al genoeg dagelijks of niet? Je moet dit en dat en zus en zo. Laten wij vrouwen en ook wij moeders elkaar toch eens leren helpen in plaats van veroordelen. Samen staan we sterk toch? Hoe gaan jullie om met al die meningen. Want ik zou soms heel graag mensen een digitale smack geven inmiddels maar kan mezelf meestal terugfluiten tot een verstandig zwijgen of negeren. Hoe doen jullie dit?

Kortdoordebochtmoeders Deena

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 0 reacties

Terug naar overzicht

160x600 Squla back to school