Testfase

Mijn roze wolk

Ik had er wel eens van gehoord hoor, mensen erover horen praten. Na de geboorte van onze eerste dochter werd me vaak gevraagd “hoe is et op je roze wolk?”. En dan dacht ik WEET IK VEEL?! Ik ben ‘m nog niet tegengekomen, jij dan?

Maar dat zeg je dan niet. Dan lach je als een boer met kiespijn je wallen en neerslachtigheid weg en zeg je “heerlijk, echt genieten, je krijgt er zóveel voor terug”. Omdat iedereen dat steeds zegt.

Na een paar weken ben ik daar toen mee gestopt. Neyomi huilde alleen maar overdag als ze niet sliep, en ze sliep niet zoveel. Als ze wilde slapen moest ze een uur gewiegd worden, ingebakerd in een donkere kamer. En als ze dan sliep durfde ik beneden amper te hoesten of ademen, bang dat ze weer wakker zou worden en het hele drama weer van voren af aan zou beginnen. Krijsen deed ze, achteraf van de pijn. Maar wist ik veel. Vacuüm bevallen is niet alleen voor de mama een hel, ook voor het kindje. Dus roze wolk… Nee die van mij was grijs, donker grijs.

24A89C2500000578-2907981-image-m-40_1421144426269

Achteraf had ik veel eerder aan de bel moeten trekken en om hulp moeten vragen. Maar als newbornmama wil je alles zo goed doen, dat je niet wilt toegeven dat je t niet meer weet en aankan. Gelukkig ging het na 3 à 4 maanden beter, maar die leken wel eeuwig te duren.

Ik had me dus voorbereid op flink wat onweer deze 2e keer, maar … het komt maar niet… Jolie lijkt een rustig kind, voor nu, want je weet nog niet wat komen gaat natuurlijk…

Ze slaapt in de box, op haar buik, terwijl haar zus rondrent en gilt over boekjes, hondjes en schoenen (lievelingsonderwerpen momenteel haha). Daar ligt ze dan zo vredig met d’r kontje in de lucht helemaal voor pampus.

En dan betrap ik mezelf op een vleugje roze hier en een snufje roze daar. Met wat kraamtranen en vermoeidheid toegevoegd de perfecte wolk. Wat een luxe!

Deena

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 2 reacties

Terug naar overzicht

babypark 120x600