Testfase

Onverwacht en ongewenst...

Daar zit je dan met je dochter van 15 maanden en je kind van min twee weken (38 weken zwanger) in het ziekenhuis met zuster Liesbeth om half 1 ‘s-nachts.

Zó stapt ze vrolijk rond en zó ligt ze met blauwe handjes en mond …

…als een Parkinson-kindje te bibberen van zwakte!

Foto onverwacht

Ineens had ze ‘m te pakken… Dat stomme rot virus. Ineens kwam alles er overal uit. Het kostte 1 nacht, 11 x overgeven en 4 spuitluiers en mama zat bij de HAP, waar ik vrolijk weer naar huis werd gestuurd met tips, want mijn kind was nog niet uitgedroogd…. Een etmaal later was ze dan zo ver, bijna vocht en zielloos.

We mochten een nachtje blijven, met 1 ouder welteverstaan. Dus ik. En toen kwam het. Of het de hormonen waren of niet, geen idee. Maar daar was het. Dat overweldigende gevoel van liefde voor je kind, willen zorgen en helen van je kind en vooral van plaats willen ruilen met je kind. Hoogzwanger of niet, had mij me maar ziek laten kotsen en poepen tot ik uitgeput was. In een oogwenk zou ik het doen.

Zo sta je dan in je te kleine shirt (want je vent kan natuurlijk geen ziekenhuistas pakken!), dus je loopt er bij als een man van 60 met een enorm afdak/bierbuik met striae erop en een uitpuilende navel.
Je groot te houden en sterk te zijn. Terwijl je gewoon wil janken en vloeken en als een kleuter wil stampvoeten van frustratie. Arm meisje. Aan de ORS en sonde voeding. Wat kan een kindje dan snel kapot gaan en… naar ze zeggen… ook snel weer opknappen. Ik kijk uit naar dat laatste en draai me nog eens om op mijn ziekenhuisklapbedje met mijn enorme buik. Wat een ellende. Nu hopen dat haar zusje nog even op zich kan laten wachten. Heb ik straks twee harten om voor te zorgen, twee lijfjes om te voeden en twee meisjes om me zorgen over te maken. Dat overleef ik vast niet. Dan knalt mijn hart uit elkaar van liefde en zorgzaamheid.

Voor nu eerst een theetje dankzij zuster Liesbeth…

 

Deena

Meer blogs van mij lezen? Kijk hier!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 2 reacties

Terug naar overzicht