Testfase

Vriendinnen

Ja. Ze komen en ze gaan. Sommige vriendinnen hadden eerder moeten gaan en sommigen eerder moeten komen of langer moeten blijven. En als je dan kinderen krijgt, wordt het weer een stukje ingewikkelder.

Heeft zij nog geen kinderen, is de kans groot dat ze geen idee heeft hoezeer je leven veranderd is na de komst van je kindje(s) en vraagt ze regelmatig “Wat doe jij vanavond?”, waarop je altijd antwoordt dat je thuis bent, want ja duh… je hebt kinderen!
Dat betekent overigens niet dat ze niet elke dag of week vraagt hoe het gaat met jou en je kindjes en met je mee smelt bij het kijken naar de minimensjes.

Heeft je vriendin al kinderen, dan is de kans groot dat jullie amper een fatsoenlijk gesprek kunnen hebben, maar gelukkig wel veel begrip hebben voor elkaar. Ondanks dat jullie elkaar bijna nooit meer kunnen zien omdat je vast zit thuis met ochtend- en middagslaapjes en in de avond allebei kapot bent en vanaf 19:00 ook in je pyjama zit.

Hoe dan ook, het wordt wat lastiger om ‘t allemaal te onderhouden of soepel te laten lopen die vriendinnen -clubjes. En die bel waar je de eerste maanden in zit die gevuld is met luiers, poepstructuren, flesvoedingen, speentjes en andere voor niet-moeders-vriendinnen totaal ONinteressante onderwerpen helpt ook niet. Het is moeilijk om uit die bel te komen en mee te doen in de wereld. Weten dat het morgen Koningsdag is bijvoorbeeld of vragen hoe het bij de arts is geweest waar je vriendin afgelopen woensdag heen moest en vandaag is het al weer dinsdag…  schamen soms..!

Gelukkig heb ik inmiddels door de jaren heen wat mooie meiden/vrouwen om me heen mogen verzamelen die me zeggen waar het op staat en die eerlijk zijn in hun verwachtingen. Wat ben ik gek met en op hen. Wat ben ik gezegend met vrouwen om me heen die recht voor z’n raap zijn en zeggen wat ze bedoelen. Zo heel goed ben ik nooit geweest in dubbelzinnigheid van de typische vrouw (het 1 zeggen en tegenovergestelde bedoelen), ken je dat ook? Dus ik ben blij met mijn atypische vriendinnen!!

cheers_teaser

Cheers meiden! 

Deena

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 3 reacties

Terug naar overzicht

Algemeen 120x600