Testfase

Blog - Wasbare luiers

Nou, uiteindelijk zijn we er aan toegekomen de wasbare luiers te gebruiken. Na ongeveer 3 maanden vonden we onze dochter qua omvang groot genoeg voor deze luiers, dachten we. Dus…

…vol goede moed uitgeprobeerd en wel 3 hele dagen volgehouden …

Onze ervaring:

Voordeel is dat de luiers goed werken! Belangrijk is het inlegvel om de ontlasting makkelijk weg te kunnen gooien. Lekken niet door en ontlasting gaat er niet aan de zijkant naast of bovenkant uit, zoals bij de pampers nog wel eens gebeurt als ons kind scheef poept of veel kracht heeft gezet. Zeker vanaf het moment dat we zijn begonnen met de proefhapjes.

Nadeel is dat het overbroekje droog blijft, maar de buitenkant van de luier zelf nat wordt van de urine. Daar zit je dus met je hand direct tegen aan als je het overbroekje uit doet. Daar had ik in eerste instantie niet op gerekend en toen was ik al verwend met de pampers… Daarnaast doe je twee keer of vier keer (afhankelijk van hoe je telt) zo lang over verschonen als met een wegwerp luier. Gewoon omdat je steeds zowel de luier als het overbroekje aan en uit moet doen en bij de wegwerp luier, alleen de luier. Ten derde moet je, voordat je ze kan gebruiken, de luiers twee keer wassen en drogen, zodat ze het vocht goed absorberen. Daarna moet je gezien het regelmatige verschonen van je kind veel wassen en duurt het drogen van de luier wel even.
Wij adviseren luiers met een printje te kopen, omdat de luiers verkleuren door de kleurstof in de ontlasting. Je kunt hem echter in de zon leggen/ hangen en dan bleekt die de kleurstof alsnog zo uit.

Deze punten waren voor ons te overkomen, maar we zijn afgehaakt op het feit dat onze dochter schrale billetjes kreeg. Logisch, maar vonden we sneu en ze kreeg het niet met de pampers. Ook blijft het een dik pakket om de billen waar je rekening mee moet houden bij de kledingmaat. Beentjes zijn dus ook meer gespreid dan bij een wegwerp luier, waar ze echter geen last van had. Ons kindje is lang en ‘slank’ waardoor het pakket rond de billen echt afsteekt en niet in verhouding staat tot de rest van het lijf.

Ondanks dat we nu weer zijn gestopt zijn we voornemens om weer te beginnen als ze zindelijk kan gaan worden. In de wasbare luier zal ze sneller merken dat ze nat/vies wordt en er last van hebben waardoor we hopen dat het potje aantrekkelijker wordt. Ook overwegen we bij een tweede kindje direct met deze wasbare luiers te starten zodat het (wij?) daar direct aan went.

We shall see!

 

Wasbare luiers

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Laat een reactie achter | 11 reacties

Terug naar overzicht